Frågor & Svar

2013-12-25
23:48:00
Allmän fråga :
Vill bara börja med att säga att bloggen är jättefin!! you go girl!!
Vad kul att du oxå ska söka LDMG-Dans till våren!! Jag har oxå varit där och hälsat på! Toppenskola!! verkligen!! bara för att jag e lite nyfiken... vad dansar du nu?
Kramkram! :)
 
Svar:
Tack så mycket!
Åh, vad roligt! Ja, skolan är verkligen helt fantastisk! Och om du ser mig under intagningsdagen får du ju gärna hälsa, för jag vet inte vem du är ;)
Nu på vårterminen kommer jag dansa balett två gånger i veckan, showjazz en gång och street en gång. Sen är jag även med i en "extragrupp" som bara dansar inför uppvisningar på olika ställen, så vi dansar inte regelbundet. När det finns något att öva till dansar vi dock en till två gånger i veckan med den här gruppen.
Kraaam :)
 
Fråga på inlägget "Those who mind don't matter" :
Hur gjorde du? Bara med med vitt vanligt papper? :)
 
Svar:
Yes, det är vanligt vitt papper och kludd. Dock är pappret lite tjockare än sånt papper man har i en skrivare vanligtvis, men det är i princip samma sak.
 
Ellen provade ljuset så jag passade på att dra lite poser... Fett random, vet.
 
Nu måste jag fråga en sak också... Varför har jag haft dubbelt så många besökare idag mot vad jag brukar ha? Har jag blivit länkad någonstans?
GOD JUL!

2013-12-24
22:00:32
Då var julafton snart slut då. Hoppas ni haft det bra, det har jag i alla fall. Idag var vi hos farmor och farfar med pappas sida av släkten och firade. Mamma jobbade dock så vi firade med henne igår här hemma. Jättemysigt. Tog faktiskt bilder, tro det eller ej.
 
Lite bilder på granen och maten ♥
 
Snart kommer mamma hem och då ska vi gå till kyrkan för midnattsmässa! Var där förra året och det var jättefint och mysigt, så tror det kommer bli lika bra i år. Tycker det är bra att påminna sig om varför vi firar jul egentligen, för det glöms lätt bort mitt i all stress, mat, familj, presenter osv.
those who mind don't matter...

2013-12-21
15:14:00
...and those who matter don't mind
JULLOV!

2013-12-20
18:21:00
Igår kväll drog jag och mina friendos hem till Tilda och lagade mat, åt, bytte julklappar och pratade. Sen sov vi där över natten och gick till skolan tillsammans på morgonen. Det var bara lite avslutning med dans, lekar och fika. Efter det gick vi hem till Tilda igen men nu följde fler från klassen med. Först såg vi på love actually och efter det the conjuring. Den var faktiskt riktigt bra? Gillar ni skräckfilmer och inte sett den (vilket alla iof lär gjort) borde ni verkligen göra det. Har verkligen världens bästa klass, tycker så mycket om den ♥
 
Nu väntar ett välbehövligt jullov. Är så skoltrött man bara kan bli.
 

Bilder från gårdagen. Tog inga idag, tyvärr.
Gymnasieval

2013-12-19
17:03:30
För drygt en vecka sen fick jag frågan vad jag funderar på för program inför gymnasiet. Som ni vet har jag varit och hälsat på på en skola långt här ifrån men jag skrev inte mycket mer. Det var i alla fall en dans- & musikalskola och jag kollade på danslinjen. Innan jag hade varit där var jag rätt osäker men nu vet jag att det är där jag verkligen vill gå. Anledningen till det är att det var en sjukt mysig skola, mer som ett hem (?), linjen och alla lärare verkade sjukt bra och det var sjuk fokus på dansen. Skolan hade alltså sju danssalar och fyra teorisalar - aw yis!
Det som gör det svårt är just hur långt bort skolan ligger. Att lämna alla vänner, familj, kyrkan. Det är så mycket jag skulle sakna. Dessutom ska vi då få ordna med boende och hem- & ditfärder.
 
Hur som helst, ska jag göra intagningsprovet i slutet av mars, så får vi se vad som händer.
 

 
Dagen efter den dagen var jag och kollade på linjen IB på en skola inne i stan. IB står för "International Baccalaureate" och betyder Internationell Examen. Den här linjen finns över hela världen och är väldigt olik vanliga linjer. All undervisning sker på engelska, du tar en massa tester i slutet av sista året och du väljer dina ämnen själv. Dessutom är linjen bara två år lång, men eftersom en gymnasielinje i Sverige ska vara tre år går man ett introduktionsår. När du tar examen får du ett diplom och ett intyg på att du är tvåspråkig. Rätt sjukt. Detta gör det lättare att komma in på universitet och skolor utomlands, vilket är vad jag vill göra efter gymnasietiden.
 
Dock märkte jag efter den här dagen att det här inte alls var något för mig. Jag älskar engelska och föredrar verkligen det över svenska, även om det är svårare, men det kändes bara inte som något jag skulle orka med. Alla säger att det är sjukt mycket plugg och jag är extremt lättstressad.
Så istället för IB kommer Estet- Dans på samma skola bli mitt andrahandsval.
 
 
Sjukt långt inlägg, men hoppas att det var svar på din fråga, och kanske någon annans också!
long time, no see

2013-12-14
16:16:00
Essie - Matte About You (älskar ♥) | Ingredienserna till dagens julgodis | "The finished product" | Vitlöksbröd
 
Heeeeej igen vänner!
Galet länge sen nu. Kanske bara är en vecka, men känns som mer? Har ingen ursäkt alls för att inte ha bloggat, hatar bara att ta bilder i mörkret. Allt blir gult och äckligt.
 
Igår var det ju lucia, så jag var med i skolans luciatåg och lussade tre gånger. Och ikväll ska jag iväg till kyrkan för avslutningsfest och ännu ett luciatåg, men den här gången ska jag bara kolla på. Det är mina friendos som ska vara med, så tycker det kan vara kul att se.
 
Under dagen har jag inte gjort något alls. Målat naglarna, kollat ikapp lite videor på YT, hjälpt pappa göra vitlöksbröd och gjort julgodis. Blev helt okej faktiskt. Experimenterade lite. Gillar inte att följa recept haha.

Men ni får ha en mysig helg, så hörs vi. Tjo ♥
årets första snö och begagnade jeans

2013-12-07
14:52:03
fulbyxor (as i like to call them) - 2hand i GBG | Linne - H&M | Kofta - Brandy Melville
 
Lördag. Säsongens första riktiga snö kom hit med stormen Sven igår. Efter att ha gått hem i mörker varje dag i flera veckor är det äntligen ljusare. Allt känns så mycket lättare när man vet att julen är nära. Och idag kommer mina homies hit för värsta feta sleepovern med julfilmer och hemgjord pizza. Dansen är slut för terminen så nu kanske jag kan ta tag i bloggandet lite. Vi får hoppas. Har även varit borta från skolan två dagar för att kolla på gymnasium, och har fått lite mer klarhet i mitt val nu. Bara att hoppas att jag kommer in och att allt löser sig.
rödluvan

2013-12-03
15:18:41
Jeans - Topshop | Tröja - Cheap Monday | Beanie - JC | Doc. Martens
 
Såhär har jag traskat runt i skolans korridorer under den korta skoldagen. Slutar ett på tisdagar fram tills vårterminen, sen blir det andra bullar med hemkunskap tills klockan kvart över tre. Längtar inte. Och på tal om skolan så ska jag åka iväg imorgon för att kolla på ett gymnasium en rätt bra bit härifrån. Är sjukt nervös men ännu mer taggad. Vi får se hur det går helt enkelt!