Plugg plugg plugg

2013-01-30
13:57:00
Tjenare Peepz.
 
Asså jag har så fett mycket plugg. Orkar inte. Har tyskaläxa och tyskaprov. Ska kunna alla olika prepositioner som styr dativ och ackusativ och jag vet inte ens vad det är. Kul :) Sen ska jag försöka läsa lite SO och göra Engelskaläxan. Måste även lära mig fotosyntesen och cellandningen. Kommer seriöst ALDRIG lära mig det.
 
Well. Nu ska jag fixa kääääk, sen ska jag hänga med Maddä och sen ska vi dansäää.




Paket

2013-01-29
20:29:19
Idag kom paketet med mina hörlurar från Junkyard. Sjukt snabb leverans. Beställde lixom i söndags. Två tummar upp. Är nöjd med hörlurarna också. Det är bra ljud och de är lika snygga in real. Dock var de inte vita utan beigea men det gör inget. Snyggt det med.
 
Nu ska jag fläta håret, tvätta bort sminket och byta om till myskläder. Är sjukt trött.




Starships were ment to fly

2013-01-28
09:33:00
Godmorgon människor. Sitter och lyssnar på "starships" och längtar efter sommar. Kommer ihåg när vi firade Filippas födelsedag förra året och var ute och dansade till den. Det var trevligt det. Och att åka bräda och ha shorts och t-shirt. Och bara vara och inte behöva tänka på skola eller någonting annat.
 
Tog faktiskt på mig mitt rosablommiga linne idag. Dock lär det vara gömt under en tjock tröja hela dagen men jaja.
Provade även att för första gången i mitt liv måla ögonbrynen. Känns faktiskt helt okej.
Börjar vid 10.10 idag. Och efter jag slutat drar jag och dansar lite och allt bara är helt okej, trots snö på gatorna och minusgrader.




Beställt!

2013-01-27
20:02:20
Beställde nyss dessa snyggingar från Junkyard. De var nedsatta från 479:- till 287:- och eftersom dom var helt äckligt, överdrivet, sjukt snygga så köpte jag dem. Får se när de kommer. Förhoppningsvis nån gång i veckan. Måste i alla fall ha dem innan Trysilresan om två veckor, men då borde ju ha kommit.
 
Fick btw, sista paret mohaha. Ibland har man tur.
är ca. sådär glad nu ^




My brother's sweater

2013-01-26
12:07:08
 
Såg den här i tvättstugan för X antal dagar sen och ba "den var snyyyyygg juuuuu." haha. Och sen imorse hittade jag den i en hög med kläder vi ska lämna bort. Så visade det sig att min kära broder inte ville ha den för den tydligen var för liten. Då blev någon (jag) glad och så tog denne (jag) tröjan istället.




smoothie

2013-01-25
16:20:00
Goddagens läsisar.
 
Nu är det Fredag igen - så galet skönt! Har inget speciellt inplanerat i helgen så får se vad som händer helt enkelt. Kanske blir det kyrkan ikväll, kanske inte. Ingen vet. Nu ser jag i alla fall på TV. Eller ja, sitter vid datorn och telefonen och har TV:n på i bakgrunden.
Tog mig faktiskt tid att ta bilder på min smoothie innan jag åt upp den. Så sjukt duktig är jag ju. Värt nobelpris? Ja, det tycker jag.




Vinterporträtt

2013-01-24
18:41:40




Hänger med Madlän

2013-01-23
15:28:59
Tjatja readerz! 
 
Hänger med Maddä och vi dansar och pratar och är lama. Snart ska vi gå till dansen. Idag kör vi striiiiiit. Asså street fast kolare. Vi höres och synes någon dag och sådär ja ja det gör vi mmm aaaa hejdå då mm hejdå




Designer?

2013-01-22
19:33:09
Many have asked, now I'll answer.
 
Såhär är det. Jag säljer INTE designer, headers eller något sånt. Jag gör inte heller gratis designer eller headers men däremot kan jag hjälpa till med några specifika koder OM JAG HAR TID :) Bara att maila: [email protected] 
 
randåm bild.




Fjärris & Jag

2013-01-22
17:04:33
Jag och fjärrisen drog ut på photoshoot i trädgården. 6.9 minusgrader var vad det var och frös var vad jag gjorde. Men hoppas det var värt det. Nu sitter jag här med vetekudden och kollar igenom bilderna. Blev inte så många men förhoppningsvis är i alla fall fem stycken bra. Måste även ha en bild till en ny header. Dock lite sent ute med vinterheader nu men jaja. Det lär vara vinter tills februari, minst.




FÖRE & EFTER

2013-01-20
19:45:55
Skrev ju i förre inlägget att jag skulle fixa med något mnsa inte vad. Tänkte nu berätta att såhär är det då va. Jag har skaffat en ny hylla. Och alla ba "tjenare chillenare! det var intressant!". Och så bara var det inte det. Men asså ja, nu tänker jag visa bilder före och efter. Byrån kommer från Jysk och heter Maui om nån vill veta. 
Före överst, efter underst.




Hmm...?

2013-01-18
16:45:00
Får nog pyssla ett tag föratt få ihop allt men det kommer bli skitbra. Ska självklart visa sen. Någon som har en gissning på vad det ska bli? 
 
Ber förövrigt om ursäkt för skitdåligt bloggande. Dansen har börjat igen och därmed har jag mindre tid till att t.ex. blogga. Jaojao tjaotjao.




Bildlänkar i headern!

2013-01-13
18:40:00
Har fått så sjukt många frågor om hur jag gjor mina bildlänkar i headern. Innan satt de nere i menyn och även då fick jag massa frågor, så det är nog dags att jag visar hurjag gjort. Som vanligt - fråga om ni inte förstår. Väldigt svårt att göra en guide utan ett skärminspelningsprogram. Skulle säga att detta är mellansvårt och man behöver kunna lite i både koder och gimp/photoshop eller annat. Men det ska nog gå.
 
För er som inte har lagerfönstret eller verktygsfönstret öppet - Klicka på "fönster" och sen står verktygs & lager-fönstret längst ner på fliken.
 
1. Börja med att skapa en ny bild i Gimp. Funkar med andra redigeringsprogram också men det ska helst vara ett med möjlighet att göra bakgrunden transparent. Välj storlek, skulle rekommendera något mellan 60x60px och 100x100px. Klicka på "Avancerade alternativ" och välj "Transparent" där det står "Fyll med...".
 
2. Välj "Elliptiskt markeringsverktyg". Kryssa i rutan där det står "Fast".
 
3. Zooma in och klicka i ena kanten av bilden och dra till den andra. Flytta runt cirkeln och ändra storlek på den tills du är nöjd.
 
4. Välj en färg i verktygsfönstret och dra den till cirkeln. Nu kan du skriva eller rita något i cirkeln och sen är det bara att spara som "knapp_1.png" eller något. Glöm inte att filnamnet måste sluta på .png!
 
Jag har istället för en färg fyllt mina cirklar med en rymdbild och klippt ut en twitterfågel. Detta är lite svårare och tar väldigt lång tid att förklara utan att filma. Detta rekommenderas till de som redan kan lite inom Gimp :)

1. Ladda upp bilderna på bloggen på "Arkiv". Klicka på dem och kopiera koden där det står "fullstor".
TIPS - Lägg in koderna i ett textdokument.
 
2. Kopiera den här koden:

<div style="position:absolute; width: BREDD PÅ HEADERpx; x-index:0; left: 99px; top: 99px;"><a title="bloglovin'" href="LÄNK"><img alt="bloglovin" border="0" src="BILDKOD" /></a></div> 

3. Lägg in den i textdokumentet så många gånger som du har antal bilder. Har du tre knappar, lägg in koden tre gånger.
 
4. Lägg in bildkoderna där det står och länken till sidan du vill att bilden ska gå till. Kopiera alla koderna (inte de koderna med ENDAST bilder).
 
5. Gå in i kodmallen och lägg in koderna i stycket som heter "<div id="header">".
 
6. Nu är det bara att prova sig fram vart de ska sitta genom att ändra på antalen pixlar. Ska du ha alla bredvid varandra ska alla siffrorna efter "top" vara samma.
 
Man måste självklart inte lägga in koderna i ett textdokument men jag tycker det är lättast och går snabbast.




Godnatt ♥

2013-01-08
22:10:06
Avslutade dagen med varm choklad i favoritmuggen.




Är sjuk.

2013-01-07
15:39:44
Har gått och blivit sjuk. Började igår och nu mår jag väldigt obra. Mår illa av att äta och dricka, är yr och slemmig i halsen. Får se hur det blir med skola imon. Vill dit, men blir jag värre går det nog inte... Hoppas det blir bättre med lite halstabletter, myskläder och film. Puss kram skumbanan.
Tog denna igår. Ser ej så fräsch ut nu...




Två hus

2013-01-05
10:50:00
Tog de här två bilderna igår när vi var ute och gick. Där mormor och morfar bor är det fortfarande snö kvar men här har nästan allt utom snöhögarna smält bort. Hade det inte varit för allt grus ute på vägarna hade det nog gått att åka longboard idag. Saknar det så sjukt mycket. Vill ha sommar och värme och bara åka runt istället för at gå. Orkar inte slaskig vinter och jullov.




Svar på ett par frågor

2013-01-04
21:37:00
Sofie: Vet tyvärr inte vad det beror på. Har aldrig hänt mig. .xcf betyder dock att det är ett projekt och därför öppnas Gimp när du klickar på den. Ett projekt kan inte heller laddas upp någonstans. Prova att googla på det och se om du hittar något svar. Annars har jag inget bättre än att du får försöka igen :)
 
Mia: Jag har bara höjt width på "wrapper" och "content" i stilmallen :) Det spelar ingen roll vilken grundmall du använder, alla ändras på samma sätt. Jag använder dock alltid "Nature" eftersom det är väldigt "rent" och enkelt att ändra i :)
 




GOTT NYTT ÅR!

2013-01-01
19:46:00
Vart tog 2012 vägen egentligen?! Tänker tillbaka på saker som hände för flera månader sen och det känns som om det var igår. Nej, men det har gått sjukt fort. Blir väl så med åren. När man var tio gick allt såååå långsamt och nu bara springer tiden iväg.
 
Det här året ska bli det bästa någonsin. Är så sjukt inställd på att göra det bästa av allt och vara positivare. Kommer dessutom börja nian och det ska bli så galet roligt! Ska ägna mer tid åt mina vänner, jobba bra i skolan och satsa på dansen. Dock går ju inte detta riktigt ihop men jag ska försöka.
 
Har ni nåra mål inför det nya året? :)
Inledde det nya året med Sofie, Frida och Ellen. Fett. Lagade godaste maten och sov över och hade det allmänt bäst.